KOLME ILOISTA ROSVOA

Kolmen iloisen rosvon rooleissa nähdään Markus Niemi (Kasper), Thomas Dellinger (Jesper) ja Joonatan Perälä ( Joonatan) / Kuva: Frans Rinne

Kesällä 2024 Turun Kesäteatteri Vartiovuorella toteuttaa rakastettuun kirjaan perustuvan Kolme iloista rosvoa– musiikkinäytelmän. Koko perheen esityksen ohjaa Vartiovuorella moneen kertaan näytellyt näyttelijä-ohjaaja Samu Loijas. 

Kolme iloista rosvoa on norjalaisen Thorbjørn Egnerin vuonna 1955 kirjoittama lastenromaani. Se on klassikkoseikkailu, joka kertoo ihanasta ja rauhaisasta Kardemumman kaupungista asukkaineen. Kardemummassa hiippailee kuitenkin kolme veijaria, jotka varastavat kotiinsa Sohvi-neidin – todetakseen sen olleen suuri erhe! Tästä seuraa mitä hauskempia hetkiä.

Kolmen iloisen rosvon rooleissa velmuilevat mainiot veijarit, aiemminkin Vartsikalla näytelleet freelancerit Markus Niemi (Kasper), Thomas Dellinger (Jesper) ja Joonatan Perälä ( Joonatan). 

Sohvi-Neidin roolin tekee Helsingin seudulla töitä näyttelijänä ja sairaalaklovnina tekevä taitava Anna Ranta ja Paavalina mm. Satakunnan seudulla näyttelijäntöitä tekevä monipuolinen Joonas-Petteri Nieminen. Vanhan Topiaksen tekee Vartsikan luottopakki Jarkko Kallionpää ja Parturi Listin roolissa loistaa Miia Wakonen. Leijonana ihastuttaa aiemminkin Vartsikalla nähty Jasmin Mehtälä.  

Muissa rooleissa/ensemble: Olivia Dellinger, Aino Honkanen, Aaron Kalliola, Urho Kallionpää, Kauko Luttinen, Ilona Petäjä, Eedi Roisko ja Enia Roisko

Liput myynnissä Lippupisteen kanavissa – osta tästä!

ENSI-ILTA 14.6.2024  I  ESITYKSET 10.6.-10.8.2024

Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille I Kesto: noin 2h sis. 20 minuutin väliajan I Liput: 26€/kpl

Ohjaaja Samu Loijas / Kuva: Frans Rinne

Samu Loijas on helsinkiläinen näyttelijä ja ohjaaja. Samu on viime vuodet tehnyt ensisijaisesti koko perheen produktioita ja kokeekin tämän itselleen tärkeäksi ja omaksi. Hän on ohjannut mm. Puotilan Kesäteatteriin Helsinkiin ja AHAA- teatteriin Tampereelle. Vartiovuorella hänet on nähty useammassakin produktiossa lavalla, viimeksi Peter Pan-esityksessä. Viime vuonna hän loisti itse yhtenä rosvona Kouvolan teatterin Kolme iloista rosvoa-produktiossa.
”Minulle Vartiovuoren kesäteatterin Kolme iloista rosvoa näytelmän ohjaaminen on tämänhetkisen teatteritaipaleeni huipentuma. Siinä yhdistyy niin monta minulle tärkeää asiaa. Saan valmistaa upeimpaan koko perheen kesäteatteriin, toivomani työryhmän kanssa klassikkonäytelmän, joka kertoo empatiasta. Toisten huomioon ottaminen, anteeksi antaminen, hyväksyminen ja rehellisyys on tärkeintä mistä voi kertoa ja mitä voi oppia lisää. Koen tämän produktion ohjaamisen Vartsikalle kunniatehtävänä ja lupaan että käsittelen teosta, työryhmää ja yleisöä kunnioittavasti ja pilke silmäkulmassa.”

Markus Niemi (Kasper) / Kuva: Frans Rinne

Markus Niemi on turkulainen, valtakunnan käytetyimpiä ääninäyttelijöitä ja äänikirjanlukijoita. Luovan alan sekatyömiehelle ovat myös teatterilavat tulleet tutuksi. Helsingin konservatoriosta muusikoksi valmistuneelta Niemeltä julkaistiin syksyllä 2023 säveltämänsä, sanoittamansa, soittamansa ja laulamansa kokopitkä levy nimeltä Vain hyviä biisejä. Niemen ääni on tuttu mm. Coco, Grinch, Muumipeikko ja pyrstötähti sekä Sonic- elokuvien päärooleista sekä esimerkiksi muusikkoelämänkerroista tai vaikka Lee Childin Jack Reacher-kirjasarjasta. Viime vuosina Niemi on nähty Turun seudulla teatterilavalla mm. Aarresaaressa (TKT 2022) sekä Tatun ja Patun Joulussa (Popup-teatteri 2021). Tämä on Niemen kolmas kesä Vartiovuorella.
 ”Onpa kerrassaan mukava tulla taas leikkimään tutun porukan kanssa tuttuihin maisemiin, tässä on jo aika monta vuotta oltu yksin pehmustetussa kopissa käsidesin ja Sanitolin tuoksussa.”

Thomas Dellinger (Jesper) / Kuva: Frans Rinne

Thomas Dellinger on turkulainen freelance- näyttelijä, jonka sydän sykkii lasten kulttuurin puolesta. Tärkeimpiin teatteritöihin lukeutuu ensisijaisesti oman kiertueteatterin, Teatteri Konnan, pyörittäminen. Freelance-näyttelijäntöitä Thomas on tehnyt vuosien varrella Rauman ja Porin Teatterissa, Turun Kaupunginteatterissa, Samppalinnan kesäteatterissa, Tehdas Teatterissa ja viimeisimpänä Linnateatterissa. Turun Kesäteatterissa Vartiovuorella Thomas on vieraillut nyt yhteensä viitenä kesänä, joista ensimmäinen oli legendaarinen (ainakin omien muistikuvien mukaan) ”Zorron miekka” vuonna 2001.
”Tuleva rosvo-kesä on minulle erityisen tärkeä, sillä lava-aika tulee jaettua mm. oman rakkaan Olivia-tyttären kanssa. Lisäksi esityksen ohjaaja Samu ja arvon rosvot Joonatan ja Markus ovat jo vanhoja tuttuja, joten yleisön sydänten rosvoaminen tulee olemaan suorastaan helppoa. Nähdään Kardemumman yössä!”

Joonatan Perälä (Joonatan) / Kuva: Frans Rinne

Joonatan Perälä on turkulainen freelance- näyttelijä ja muusikko.  Perälä valmistui muusikoksi Turun konservatoriosta vuonna 2020 ja opiskeli teatteria Lahden kansanopistossa 2015-2017.  Hän on esiintynyt mm. Vartiovuoren kesäteatterin Peter Panissa (2022), Vaahteramäen Eemelissä (2016), Linnateatterin esityksissä Kiveä kännissä (2023), Qui? (2022), M/S Domino (2021) ja Palkkamurhaajan painajainen (2020) sekä Samppalinnan kesäteatterin musikaaleissa Naimakaupat Vegasissa (2019) ja Perjantai on pahin (2018). Turun kaupunginteatterissa hänet on nähty esityksissä Prinsessa Ruusunen (2006), Meganin tarina (2015), Aarresaari (2022) ja Cabaret (2023). Hänet nähdään myös uudessa Vares TV-sarjassa 2025.
Kolmas kerta (Vartsikalla) toden sanoo. Kyllähän yksi unelmistani toteutuu, kun ’Joonatan pääsee näyttelemään Joonatania”.