TAIKURI OZ

Turun Kesäteatterissa nähdään kesällä 2018 L. Frank Baumin Ihmemaa Oz -kirjan uusi dramatisointi Taikuri Oz.

Taikuri Ozin dramatisoi ja ohjaa useana vuonna Vartiovuorellakin nähty turkulainen näyttelijä/ohjaaja Tom Petäjä. Taikuri Oz on Petäjän ensimmäinen ohjaustyö Turun Kesäteatterille.

Taikuri Oz on uusi, raikas ja vauhdikas tulkinta Baumin klassikosta. Näytelmän kantavina teemoina nähdään edelleen ystävyys sekä oman arvonsa löytäminen.

Turun Kesäteatterin Taikuri Oz -esityksen lavastaa mahtavia fantasiamaailmoja suunnitteleva Teemu Loikas, puvustaa satumaailmoja luova Pirita Lindén, tarpeiston valmistaa nukkevelho Pia Kalenius ja äänisuunnittelussa kuullaan Mikko M. Koskisen taituruutta. 

Valtteri Lipasti sävelsi näytelmää varten uuden, vahvasti korvamatopotentiaalia omaavan musiikin ja näyttelijöitä liikuttaa Hanna-Riikka Nordmanin raikas koreografia, joten Vartiovuorella nähtävä versio Baumin klassikosta on siis kokonaan uusi!

Kuuntele tästä muutama näyte Valtteri Lipastin näytelmään säveltämästä musiikista

Keskeisissä rooleissa Vartiovuoren kesässä nähdään:


Dorothy – Maiju-Riina Huttunen

Variksenpelätti – Elviira Kujala

Peltinen – Thomas Dellinger

Leijona – Samu Loijas

Lännen Ilkeä Noita – Lauri Ketonen

Pohjoisen Hyvä Noita – Miia Wakonen

Portinvartija – Markus Niemi

Näiden keskeisten roolien lisäksi Turun Kesäteatterin näyttämömestari Jarkko Kallionpää nähdään jälleen myös lavalla, tällä kertaa toisena Lännen Ilkeän Noidan variksista.

Turun Kesäteatteri tarjoaa korkeatasoisen lastenkesäteatteritoiminnan ohella Turkulaisille nuorille teatterinharrastajille myös mahdollisuuden työllistyä kesän aikana ja palkkasi Turkulaisia nuoria opiskelijoita kioskityöntekijöiksi ja samalla näyttömöavustajiksi sekä peruskoululaisia osa-aikaisiksi avustajiksi ja käsiohjelmamyyjiksi. Yhteensä nuoria ja lapsia on avustavissa tehtävissä lavallakin kuusitoista!

Tällä tavoin Taikuri Oz muodostuu turkulaiseksi koko perheen suurtuotannoksi esiintyjämäärän noustessa 26:een ja esiintyjien toteuttaessa useampia yli kahdeksastakymmenestä näytelmän roolista.

Siispä tervetuloa viettämään koko perheen kanssa hauska päivä Turun keskustassa, vehreällä Vartiovuorella. Taikuri Oz soveltuu mainiosti aivan kaikille kolmivuotiaasta ylöspäin! Katettu, suojaisa katsomomme takaa viihtyvyyden kosteammassakin säässä ja väliaikatarjoilu puistossa ei sekään kuulosta lainkaan hassummalta!

NÄHDÄÄN TURUN KESÄTEATTERISSA VARTIOVUORELLA!