ROBIN HOOD

Pitkään toivottu ja odotettu Robin Hood seikkailee Turun Kesäteatterissa Vartiovuorella kesällä 2019.

Tämä lainsuojaton käy iloisine veikkoineen ryöväämään heiltä, joilla on yllin kyllin, auttaakseen heitä, joilla on kovin vähän. Kannoillaan Robinilla on Nottinghamin sheriffi, lainsuojattomien väsymätön saalistaja.

Robin Hoodin Vartiovuorelle dramatisoi ja ohjaa turkulainen teatteriohjaaja Jukka Kittilä.

Turun Kesäteatterin Robin Hood on leikkisä, musiikkipitoinen koko perheen seikkailu, joka ottaa kaiken ja enemmän irti Vartiovuoren näyttämöstä ja ympäröivästä luonnosta. Vauhdikkaat taistelut suunnittelee näyttämötaisteluiden huipputekijä taistelukoreografi Oula Kitti. Suunnittelijoissa on iso liuta Vartiovuoren luottotekijöitä: Valtteri Lipasti säveltää musiikin, lavastuksen toteuttaa Teemu Loikas, puvustuksen Pirita Linden, tarpeiston Jenni Rutanen ja äänisuunnittelun Mikko M. Koskinen.

Turun Kesäteatteri: Robin Hood
Esitykset: 11.6.-16.8.2019  Ensi-ilta 13.6.2019

ROOLEISSA:

Eetu Känkänen on Robin Hood, sankari jota Sherwood ei osannut odottaa.

Vartiovuorella debytoiva Eetu valmistuu TeaKista ensi keväänä näyttelijäksi. Känkänen näyttelee tällä hetkellä Kansallisteatterin kehutussa produktiossa Julia ja Romeo. Hän on tehnyt teatteria mm. Juha Hurmeen kanssa.
Kuva: Teak/Laura Malmivaara

Anna Böhm on Marian, kipinä joka yli linnan muurien karkaa.

Marianin roolin tekee Anna Böhm, joka on myös ensikertalainen Vartiovuorella. Böhm opiskelee teatteritaiteen koulutusohjelmassa Nätyllä ja on tehnyt niin teatteri -, tv- kuin elokuvatöitä. Hän on tällä hetkellä erityisen tuttu jättisuosion saaneen Sekasin-nuortensarjan Lumikkina. Sarjan toinen tuotantokausi julkaistiin juuri YLE Areenassa.
Kuva: Laura Mainiemi

Turkka Mastomäki on Nottinghamin sheriffi, lainsuojattomien hurja saalistaja.

Turkka Mastomäki on ensi kertaa Vartiovuorella. Mastomäki on tällä hetkellä tuttu mm. Aallonmurtaja-sarjasta, josta hän oli ehdolla parhaan miesnäyttelijän Kultainen Venla -palkinnon saajaksi. Suositut Käenpesä ja Samaa sukua, eri maata kuuluvat myös Mastomäen tv-töihin. Hän on esiintynyt myös Rölli-elokuvissa sekä Insideout -animaatioelokuvan Kiukkuna. Tällä hetkellä Mastomäki näyttelee Tampereen Teatterin Anna Kareninassa Karenin roolin.
Kuva: Tampereen Teatteri / Harri Hinkka

Jenni Kitti on Gisborne, salaisuutta kantava viekas soturi.

Salaperäisen Gisbornen viekkaaseen rooliin sukeltaa Jenni Kitti. Kitti on monipuolinen freelancenäyttelijä, jota on viime aikoina voitu ihailla Turun Kaupunginteatterin Taru Sormusten Herrasta -esityksessä niin örkkinä, haltiana, soturiprinsessana kuin hobittina. Kesällä 2013 hän ihastutti Vartiovuorella Risto Räppääjän Rauha-tätinä.
Kuva:  Johan Lundberg

Markus Niemi on prinssi Juhana, hallitsija joka haluaisi vain laulaa.

Viime kesän Taikuri Ozissa ensi kertaa Vartiovuorella näytellyt, ihastusta toisena Variksena ja Ozina kaikkialta saanut Markus Niemi on lauluun tämän tästä purskahtava prinssi Juhana. Niemi vaikuttaa Salon seudun teattereissa, tekee musiikkia sekä toimii ääninäyttelijänä. Marraskuussa elokuvateattereihin tulee jouluanimaatio The Grinch, jossa Niemi on itse Grinchin ääni.
Kuva: Tero Teränen

Samu Loijas on munkki Tuck, puntari kahden oikeuden välillä.

Toinen Vartiovuoreltakin jo tuttu yleisön kestosuosikki on helsinkiläinen freelancenäyttelijä Samu Loijas. Viime kesän Taikuri Ozissa Leijonana riemastuttanut ja vuoden 2015 Aarresaaren patruuna Trelawneyna revitellyt Loijas on munkki Tuck, puntari kahden oikeuden välillä.

Harri Ahola on Pikku-John, Sherwoodin vankka vartiopuu.

Sherwoodin vankkaa vartiopuuta Pikku Johnia näyttelee Turun seudulla vaikuttava teatterintekijä Harri Ahola. Kittilän kanssa usein työskennellyt Ahola on tehnyt teatteria mm. TEHDAS teatterissa, Teatteri Vertigossa sekä Turun ja Tampereen ylioppilasteatterissa.
Kuva: Satu Haiko

Saara Mänttäri on Puna-Will, Sherwoodin yltyvä tuuli.

Teatterintekijä ja musiikkipedagogi Saara Mänttäri on Sherwoodin yltyvä tuuli Puna-Will. Mänttäri on nähty Turussa näyttämöllä mm. Turun ylioppilasteatterissa Juha Hurmeen Kakaja raznitsa -esityksessä, jonka musiikin Mänttäri myös sävelsi. Hän tekee itse musiikkia sekä esiintyy kitaran kanssa.
Kuva: Miska Lehto

Lisäksi lavalla nähdään jälleen teatteria opiskelevia tai harrastavia nuoria ja lapsia.